Vervoer

Hoe vervoeren we onze polyesteren kuipen

Wanneer we een zwembad, vijver of zwemvijver bestellen, kunnen we in ons hoofd vaak het eindresultaat al voorstellen. Om dit plaatje in werkelijkheid te kunnen zien, gaat er natuurlijk een heel proces vooraf.

Het vervoeren, verplaatsen en plaatsen van een kuip is niet zo vanzelfsprekend. Nadat de kuip, zijnde een zwembad, vijver of zwemvijver, in de atelier geproduceerd is, wordt het naar de klant vervoerd voor plaatsing. In de meeste gevallen wordt er samengewerkt met een transportfirma.

De polyesteren kuip wordt de dag van levering ’s ochtendsvroeg geladen op de vrachtwagen. Iedereen is vroeg op post om mee de handen uit de mouwen te steken. Er worden eerst lange linten onder de kuip gebracht en aan de verrijker vastgemaakt. Dit geeft ons de mogelijkheid om de kuip de lucht in de heisen. Wanneer de kuip hoog genoeg hangt, rijdt de vrachtwagen onder de kuip door, zodat ze de kuip makkelijker kunnen laten zakken recht op het laadgedeelte van de vrachtwagen. Verder wordt de kuip met spanriemen vastgemaakt zodat dit stevig vasthangt. Eens dit gebeurd is kan de vrachtwagen vertrekken naar zijn bestemming.

De kuipen worden steeds ’s ochtendsvroeg geleverd, aangezien de transportfirma de grote gewestwegen en snelwegen voor een bepaald uur moet verlaten. Eens de kuip op zijn bestemming is, zorgen wij er voor dat de verrijker ook op de bestemming is geraakt. Daar worden alsweer de linten vastgemaakt aan de verrijker en kan zo, na het losmaken van de spanriemen, de kuip vanaf de vrachtwagen worden getild.

Eens dit gebeurd is, werken we verder met de verrijker om de kuip in de grond te plaatsen.

Deel deze post

Scroll naar boven